Visdomstann

Det er på tide å fjerne en visdomstann når den skaper komplikasjoner og unødvendige smerter. Vi gjør prosessen så skånsom som mulig.

De fleste av oss har fire visdomstenner, som er plassert bakerst i hver kjevehalvdel. Normalt trenger visdomstennene gjennom tannkjøttet når du er i alderen 17 – 26 år, men det er ikke alle som får synlige visdomstenner i det hele tatt.

Når bør man fjerne en visdomstann?

For noen kan visdomstennene by på store problemer. Alvorlighetsgraden avhenger ofte av hvor tannen ligger plassert i kjeven. Visdomstannen kan for eksempel ligge skrått eller vannrett, og mangle plassen den trenger for å bryte gjennom tannkjøttet. Det kan potensielt føre til smerter og sykdommer i tannkjøttet. De vanligste konsekvensene av ubehaget er infeksjon i tannkjøttet, tannråte og hull.

Symptomer på infeksjoner kan være:

  • Smerter og ømhet i tannkjøttet eller kjevebenet
  • Rødhet og hevelse i tannkjøttet
  • Hodepine eller kjevesmerte
  • En ubehagelig smak i munnen

Ta kontakt med oss i Handelstorget Tannlegesenter når du merker slike symptomer, slik at vi sammen kan vurdere hva som er fornuftig å gjøre videre. For mange er det å fjerne en visdomstann en rask og relativt enkel behandling. I andre tilfeller må det en liten operasjon til. Skulle det bli aktuelt med en operasjon har vi en nær relasjon til Skien Oralkirurgiske Klinikk, som holder til i samme bygg som oss.

Trenger du tannlegetime?

Ta kontakt

Telefon: 35 51 96 00
E-post: tannlegene@handelstorget-tann.no

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter