Visdomstann

Det er på tide å fjerne en visdomstann når den skaper komplikasjoner og unødvendige smerter. Vi gjør prosessen så skånsom som mulig.

De fleste av oss har fire visdomstenner, som er plassert bakerst i hver kjevehalvdel. Normalt trenger visdomstennene gjennom tannkjøttet når du er i alderen 17 – 26 år, men det er ikke alle som får synlige visdomstenner i det hele tatt.

Hva koster det å trekke en visdomstann?

På Handelstorget Tannlegesenter koster en enkel fjerning av visdomstann fra 1313,-. Vær oppmerksom på at prisen for å trekke eller fjerne en visdomstann kan variere, spesielt mellom vanlig trekking og kirurgisk fjerning. En konsultasjon må derfor gjennomføres før vi kan gi eksakte priser.

Når bør man fjerne en visdomstann?

For noen kan visdomstennene by på store problemer. Alvorlighetsgraden avhenger ofte av hvor tannen ligger plassert i kjeven. Visdomstannen kan for eksempel ligge skrått eller vannrett, og mangle plassen den trenger for å bryte gjennom tannkjøttet. Det kan potensielt føre til smerter og sykdommer i tannkjøttet. De vanligste konsekvensene av ubehaget er infeksjon i tannkjøttet, tannråte og hull.

Symptomer på infeksjoner kan være:

  • Smerter og ømhet i tannkjøttet eller kjevebenet
  • Rødhet og hevelse i tannkjøttet
  • Hodepine eller kjevesmerte
  • En ubehagelig smak i munnen

Ta kontakt med oss i Handelstorget Tannlegesenter når du merker slike symptomer, slik at vi sammen kan vurdere hva som er fornuftig å gjøre videre. For mange er det å fjerne en visdomstann en rask og relativt enkel behandling. I andre tilfeller må det en liten operasjon til. Skulle det bli aktuelt med en operasjon har vi en nær relasjon til Skien Oralkirurgiske Klinikk, som holder til i samme bygg som oss.

Trenger du tannlegetime?

Ta kontakt

Telefon: 35 51 96 00
E-post: tannlegene@handelstorget-tann.no

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter

TannimplantatBarnetegning av en tann